Za učitelje, nastavnike, roditelje

,,Neki svetovi su stvoreni da se ne vide“

Rečenicu,  koja je u naslovu ovog članka, izgovorio je Dimitrije, učenik  4. razreda  na  jednom od naših časova. Mislim da smo tada razgovarali o teorijama postanka sveta ….Nije prvi put da me učenici oduševe svojim poimanjem stvari. Tokom naših razgovora na različite teme, uvek mi je najinteresantnije da čujem  njihovu  ,,sirovu“  ideju , čistu asocijaciju , bez  dodatnih objašnjenja i usmerenja. I naravno, suština je tu negde, kako se to  kasnije i potvrdi.

     Dakle,  iako ,, su neki svetovi stvoreni da se ne vide„,  odabrani  mogu da ih vide i razumeju. Nevidljivi svetovi su svuda oko nas. Nastojim da moji učenici umeju da prepoznaju bar neke od njih.

     Mi smo se do sada upoznali se sa nekim srpskim  velikanima –   Milutinom Milankovićem,  Nikolom TeslomMihajlom Pupinom…Njihova književna dela smo dotakli , a sa veličinom njihovog naučnog stvaranja upoznaćemo se tokom daljeg školovanja. Za one koji žele da saznaju malo više, serijal o M.Milankoviću (,,Putnik kroz vasionu i vekove“) pogledajte ovde. Ako vas zanima život i delo Nikole Tesle, možda se neki odgovori kriju u Teslinom  muzeju u Beogradu –  pogledajte ovde

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.