Za učitelje, nastavnike, roditelje

Radost Evrope

Neki učenici baš vole kada im damo dodatna zaduženja  i zadatke. Prosto se raduju i svoj zadatak  ispune sa takvom revnošću da je to za svaku pohvalu. Svi imamo takve učenike i zbog njih se ponekad osećamo izuzetno.

Moji četvrtaci  su nedavno  imali da pripreme nešto na temu ,,Srbija deo sveta“ . Grupa u kojoj su bili Aleksandra, Pavle , Andrea i Aleksa baš se potrudila i obećala sam  im da ću napisati nešto o njihovom radu. Jako lepo su se organizovali i realizovali uspešan čas. Ja sam bila samo posmatrač i uživala.

Odabrali su da svoje drugare upoznaju sa manifestacijom ,,Radost Evrope“. Najpre su izložili suštinu manifestacije, podsetili drugare na pesmu koju svi znaju  ,,Sve što raste htelo bi da raste“ , ali za koju  nisu znali da je baš ona  himna ,,Radosti Evrope“. Nacrtali su  i pokazali logo i reklamni poster . Zatim su drugare podelili u dve grupe i zadali im zadatke (otvorenog i zatvorenog tipa). Prva grupa je imala zadatak da osmisli novi logo manifestacije i da iskaže na koji način bi predstavila  svoju zemlju. Druga grupa je trebalo da odgovori na par pitanja i  da napiše par reči iz ,,Rečnika prijateljstva„. Po izvršenim zadacima , usledila je povratna informacija. Baš kako i treba!

Na času muzičke kulture radili smo improvizacije – pokretom i mimikom predstavljali smo  pesmu. Bilo je zabavno i mislim da su uživali. Suština je u tome  da  kad god možemo  učimo na zabavan i lak način.

U okviru manifestacije raspisuje se i likovni konkurs.

logo

 

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.